Prvog dana manifestacije, u subotu, 12. svibnja održat će se izložbeno-sajamski dan na kojem će se predstaviti proizvođači, zastupnici proizvođača dronova, tvrtke koje koriste dronove… Spremaju se i paneli i predavanja o poslovnom i zabavnom korištenju dronova, kao i predstavljanje novih tehnologija i načina korištenja (industrija, poljoprivreda, snimanje iz zraka, nadgledanje, 3D mapiranje,..), poslovnih mogućnosti, problematike, regulative, zakonodavstva, pravila…

U planu su i edukativne radionice za sve koji žele saznati kako sklopiti vlastiti dron (dijelovi, sastavljanje, programiranje, printanje rezervnih dijelova na 3D pisaču…), kao i nagradne igre za djecu u kojima su nagrade su pravi dronovi.

U subotu su na programu i trening i kvalifikacije za Drone race kup Hrvatske, a finale je u nedjelju, 13. svibnja i njime se zatvara Expo.

Organizatori podsjećaju kako su utrke dronova (drone racing) veliki hit u cijelom svijetu. Utrke prate puni stadioni i gledališta, traži se karta više: grand prix održan u ožujku prošle godine u Dubaiju (s nagradnim fondom od preko milijun dolara) prenosili su uživo ESPN i EuroSport.

Mali ali brzi dronovi jure i preko 100 km/h a utrke su uzbudljive i pune sudara u zraku i sudara s preprekama. Naravno, natjecatelji su ograđeni sigurnosnom mrežom tako da navijači i posjetitelji bez ikakvog straha mogu uživati u utrkama. Atraktivnosti pridonosi i live prijenos na postavljenim monitorima za posjetitelje gdje je moguće uživo pratiti sliku iz drona na utrci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.