Set (radno ime, ne znamo kako će se zvati u hrvatskoj verziji) je lani najavljena mogućnost Windowsa da organizira različite aplikacije, dokumente, datoteke i web stranice u okviru jednog prozora – na sličan način kao u web pregledniku. Riječ je o mogućnosti koja je pobudila velik interes jer (konačno) omogućuje da na jednom mjestu organizirate različite aplikacije na kojima radite u okviru jednog zadatka.

Setovi su dosad imali ograničeni funkcionalnost – između ostalog, radili su samo s aplikacijama koje dolaze s Windowsima, a sada je ta mogućnost proširena i na Office aplikacije. U novoj, jučer predstavljenoj verziji 17639 (koja je dostupna članovima Windows Insider programa s opcijom Skip Ahead) između Setova se može prebacivati uobičajenom kombinacijom tipki Alt i Tab, a novi prozori se mogu dodavati novom naredbom Ctrl + T. (Između otvorenih prozora može se prebacivati preko kontekstnog izbornika.)

Od ostalih mogućnosti, nova verzija donosi i prikaz napunjenosti baterije Bluetooth uređaja, poboljšanja Kalkulatora te uobičajenu dozu ispravaka greški i sitnih poboljšanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.