AMD je jučer predstavio prve modele druge generacije Ryzen procesora, kojima se drugi najveći proizvođač procesora za osobna računala vratio u tržišnu bitku, nakon godina zaostajanja za Intelom, čijim je procesorima do pojave Ryzena mogao konkurirati samo nižom cijenom, ali ne i performansama.

Četiri Ryzena nove generacije su ​Ryzen 7 2700X s osam jezgara koji radi na taktu od 3,7 GHz (4,3 uz boost), Ryzen 5 2600X sa šest jezgara, te štedljivije i sporije verzije tih dvaju procesora bez X u oznaci.

Novi su procesori jeftiniji od njihovih prethodnika, ali osim cijene i takta ne znamo puno više o njima: AMD je odlučio pozorno dozirati informacije pa ćemo sve detalje doznati tek u četvrtak, 19. travnja, kada će se moći kupiti.

Do tada, znamo da će Ryzeni druge generacije uposliti novu generaciju prediktivne tehnologije SenseMI; pomoću tehnologije StoreMI moći će ubrzati pristup podacima sa sporijih uređaja (tvrdi disk) kombinirajući ih s bržim SSD-ovima a tu su i Wraith ventilatori koji su postigli popularnost kao dodatna oprema a s novim se procesorima standardno isporučuju.

Novi se procesori umeću u standardni AM4 utor, ali uz novi čipset X470.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.