Samsung je u petak na svom matičnom, južnokorejskom tržištu izdao Galaxy J2 Pro.

Novi model izgleda kao običan smartfon, a nije ni jeftin – košta oko 1400 kuna – i premda mu je većina osobina standardna (5″ Super AMOLED zaslon, kamere od 5+8 megapiksela, zamjenjiva baterija od 2600 mAh) jedna nije: nema interneta. Na njega se ne možete spojiti ni preko mobilne mreže ni preko WiFi-ja.

Primarna publika ovog mobitela, koji se može kupiti samo u Republici Koreji, su mladi koji se spremaju za upis na sveučilište, pa ne žele da ih se ometa – a društvene mreže, web i online usluge vide kao ometanje…

Danas je praktički nemoguće napraviti mobitel koji ne podržava 4G, pa ga i ovaj mobitel koristi: ali samo za bolji zvuk pri telefoniranju te za slanje i primanje SMS-ova. Samsung nije zaboravio naglasiti kako na mobitelu možete ograničiti i broj poslanih i primljenih SMS-ova mjesečno – da se ne bi dogodilo da ovisnost o internetskim uslugama zamijenite ovisnošću o tekstualnim porukama.

Učenike kojima ovaj (relativno) jeftini mobitel pomogne da se upišu na fakultet – Samsung časti: svi njegovi kupci stari 18-21 koji polože prijemni u 2019. ili 2020. moći će ga zamijeniti za bilo koji najnoviji Samsungov model, uključujući modele Note i S serije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.