Kako smo već pisali, Google je još lani najavio da će korisnike poštedjeti napasnih videa koji se na web stranicama pokreću sami od sebe, bez pitanja – tako što će im utišati zvuk. Ta je mogućnost dodana u verziji 64, koja je izašla u siječnju, ali ne onako kako je bilo najavljeno: morali ste za svako web odredište sami odabrati da ne pokreće video uz zvuk, i to kopajući po izbornicima.

U novoj verziji 66, koja je izlazi danas (nama u Hrvatskoj još nije dostupna, ali samo je pitanje sata kada će postati – automatski) ta je mogućnost konačno uključena.

Glavna je novost da će Chrome sam prepoznati koja web odredišta želite posjetiti uz zvuk, a na kojima ne želite zvuk – i to automatski, pomoću umjetne inteligencije. Tehnologija koja to omogućuje Media Engagement Index (MEI) i detaljno je opisana ovdje. Dakako, i sami možete promijeniti preferencije i za svako web odredište stišati ili omogućiti zvuk na ranije opisan način: da kliknete desnom tipkom miša na kraticu koju želite utišati i odaberete Mute site odnosno Zanemari web lokaciju.

To sve skupa vrijedi za računalnu verziju, dok mobilna verzija još uvijek ne stišava video zapise automatski…

Nova verzija donosi i ispravke točno 62 greške. Samo četiri ih fali da ih je koliko iznosi broj verzije…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.