Panasonic je uvijek imao što ponuditi u klasi „oklopljenih“ fotoaparata, spremnih na izazove snimanja u prirodi i divljini (urbanoj ili pravoj). Novi, jučer predstavljeni Lumix FT7 (koji se van europskog tržišta, po starom običaju, zove drugačije (TS7) – tko zna zašto) nasljednik je modela FT6 koji je izašao još 2015. godine. A to pak znači da novi model donosi prilično novosti…

Lumix FT7 donosi i nekoliko noviteta po kojima se izdvaja od svih konkurenata u svojoj klasi. Primjerice, osjetljivost: kadar je zaroniti do dubine od 31 metra. Isto tako, ništa mu se neće dogoditi kada na njega sjedne čovjek ili slonić od stotinjak kilograma. Ili kada padne s dva metra.

Od ostalih brojki, vrijedi spomenuti 20,4-megapikselni senzor, 28-milimetarski širokokutni objektiv (sa 4,6x optičkim zoomom) te novo optičko tražilo Live View Finder (ekvivalentno 1170K točaka) i 3″ bočni ekran.

Oni koji sudjeluju u noćnim avanturama poput alpinizma ili istraživanja spilja uređaj mogu koristiti i kao “baklju”, bez potreba za aktivacijom ostalih funkcija na uređaju.

Novi FT7 se na europskom tržištu očekuje u lipnju, po cijeni od 429 eura.

Panasonic LUMIX FT7

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.