Tajvanski HTC danas je predstavio svoj udarni ovogodišnji model, prvi otkako je veći dio razvojnog tima prešao u Google. I premda su neke informacije, uključujući i detaljne fotografije iscurile u javnost i prije službenog predstavljanja (vjerojatno namjerno – da bi se više pričalo o U12+), novi je mobitel ipak donio nekoliko iznenađenja.

Jedno od njih je da HTC U12+ zapravo nema nijednu klasičnu tipku. Manje je iznenađenje da nema nijedne ispod ekrana – po posljednjoj modi, oko ekrana (formata 18:9) sprijeda je samo izuzetno tanak okvir, a skener otiska prsta je straga – ali ni tipke na desnom boku (kojima se telefon uključuje/isključuje te pojača/stišava) zapravo nisu „prave“, mehaničke tipke nego soft tipke. To znači da će bolje reagirati na pritisak, kao i „trikove“ poput dvostrukog uzastopnog pritiska. Nepostojanje klasičnih tipki pojednostavilo je i postizanje otpornosti na vodu, udarce… po IP68 standardu.

Još jedna posebnost je ona koju je HTC uveo ranije: rubovi se mogu stisnuti. Ovisno o tome na koji način ih stisnete, mogu drugačije reagirati. Na taj način možete pokrenuti bilo koju aplikaciju, ili neke od njihovih funkcija. K tome, HTC U12+ će prepoznati kojom rukom ste ga stisnuli: lijevom ili desnom.

Telefon ima čak četiri kamere – dvije sprijeda i dvije straga. Bokeh efekt je zagarantiran, a tu je vrlo brz, dvostruki autofokus te HDR Boost 2. Uz 2x optički zoom, tu je i 10x digitalni, dok nova tehnologija Sonic Zoom omogućuje da pri snimanju videa zumirate na sliku ili zvuk.

Po običaju, HTC se potrudio i oko dobrog zvuka. Za njega su zadužene tehnologija USonic (zvuk preko slušalica, s uklanjanjem pozadinske buke,  automatski se prilagođava strukturi vašeg uha), u posljednju BoomSound (najglasniji HTC-ovi zvučnici do sad) i aptX HD (24-bitni bežični zvuk preko Bluetootha). Za ovu posljednju tehnologiju zaslužan je Qualcomm, čiji posljednji i najjači procesor Snapdragon 845 pogoni ovaj telefon.

Mobitel će se nuditi u tri boje, od kojih je najatraktivnija plava koja je djelomice prozirna pa sa stražnje strane možete vidjeti unutrašnjost telefona.

Cijene i datum dolaska na naše tržište nisu objavljeni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.