LG je danas u Zagrebu predstavio ovogodišnje modele OLED televizora.

Uz tradicionalne prednosti OLED tehnologije – najuvjerljivija crna boja, praktički beskonačni kontrast i uvjerljiviji prikaz boja – novi modeli podržavaju nove HDR formate (Dolby Vision, Advanced HDR by Technicolor, HDR10 Pro, HLG Pro) te umjetnu inteligenciju ThinQ koja, između ostalog, prepoznaje što izgovarate u daljinski upravljač (dok govorite na engleskom ili nekom drugom svjetskom jeziku) i izvršava vaše naredbe.

Osim inteligencije, ta tehnologija – uz novi procesor α9 – omogućuje i smanjenje šuma na slici (u četiri koraka) slike te učinkovitiji prikaz finih gradacija boja, kao i visoku brzinu prikaza (HFR) od 120 sličica u sekundi, što čini prikaz pokreta prirodnijim.

LG-evi OLED televizori za 2018. predvođeni su 77/65-inčnim varijantama modela iz serije SIGNATURE W8 (54.999 odnosno „okruglih“ 99.999 kuna), a tu su i tri modela OLED TV-a s dijagonalama zaslona od 65/55 inča – E8, C8 i B8. Model C8 od ove godine bit će dostupan i u 77-inčnoj varijanti, a čak i najjeftiniji model B8 (16.999 kuna za 55″ varijantu) imat će procesor slike α7.

Sve do sredine srpnja svi novi modeli, pa i poneki stari, nude se s 5-godišnjom garancijom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.