Još od 2015. godine govorka se kako je iPhone 6 zna svijati sam od sebe – i to ne pod nekim ekstremnim pritiskom nego sam od sebe. Navodno ga je dovoljno spremiti u džep…

Govorkanja je potaknuo video koji prikazuje savijeni iPhone 6, a zatim su mnogi ugledni mediji krenuli pisati o tom problemu. Naposljetku je i Apple izdao priopćenje u kojem, prilično nejasno, tvrdi da problema nema…

Problemi su se dakako nastavili, pa su čak dobili i ime: ‘touch disease’ jer bi nakon nekog vremena ekran naprosto prestao reagirati na dodir. iFixIt je čak detaljno opisao kako do problema dolazi: gubitkom kontakta u kontoleru dodira na matičnoj ploči, do kojeg bi došlo zbog savijanja kućišta.

Apple i dalje to negirao.

U međuvremenu, promijenio je kontroler dodira na matičnoj ploči. I nije to javno priznao.

Kupci su pak, po starom američkom običaju, digli tužbu protiv Applea. Dugo je trajalo, ali čini se da će dobiti zadovoljštinu: presuda još nije donesena, ali sutkinja Okružnog suda Lucy Koh naložila je da se javno obave Appleovi interni dokumenti, kojih se prvi dočepao Motherboard.

Ti dokumenti pokazuju kako su Appleova testiranja pokazala kako su šanse da se iPhone 6 savine pod pritiskom (blagim, praktički svakodnevnim) 3,3 puta veće nego što je to bio slučaj s njegovim prethodnikom, iPhoneom 5S. Šanse da se iPhone 6 Plus su još puno veće: čak 7,2 veće!

Ostali dokumenti jasno pokazuju da je Apple bio svjestan problema, te da je upravo zbog njih krenuo opet u iPhone 6 ugrađivati (skuplje) dijelove iz starijih modela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.