Tko kaže da su recenzije rezervirane samo za profesionalce? Odlučili smo istražiti kako to izgleda kada vrhunski uređaj damo u ruke različitim profilima ljudi na recenziju. A kako su se snašli u ulozi recenzenata, što im je bitno kod pametnog telefona i što ih se dojmilo više, a što možda malo manje kod novog Huawei P20 Pro pročitajte u sljedećih nekoliko priča koje ćemo objavljivati u nastavcima.

Naš prvi recenzent je Matko Velić, inžinjer i zaljubljenik u tehniku.

„Premda povremeno pišem o tehnici – više iz hobija i gušta nego iz profesionalnih pobuda, još nikad do sad nisam napisao recenziju mobitela (o softveru sam pisao, kao i o računalima). Svejedno, s guštom sam prihvatio ponudu digitalno.hr da recenziram ovaj mobitel.

A meni kao inžinjeru posebno je zanimljivo bilo to što su straga čak tri kamere. Odmah sam se bacio na snimanje raznih scena, a rezultati? Rezultati su intrigantni. Bolji od očekivanja! Sve tri kamere rade svoj posao, ispunjavaju svoje zadatke: ona druga dodaje dubinu, treća optički zoom

I kako sve to skupa radi? Perfektno! Svi ti megapikseli ispunjavaju svoju svrhu, ali uvjeren sam da je još važnije to što je Huawei uposlio umjetnu inteligenciju. Rezultat je to da su praktični sve snimke još dodatno poboljšane. Iskreno, nisam to očekivao: bojao sam se da će Huawei fotografije učiniti kičastim, „nabrijati“ im boje i kontrast i učiniti ih neprirodnim. Većina fotografija je istinski poboljšana jer Huawei zna prepoznati objekt koji se fotografira i onda automatski poboljšati ono što je bitno: tonove kože na portretima, oštrinu na snimkama sporta, osvjetljenje na pejsažima, detalje na krupnim planovima… Ukratko, kamera za pet, u svakom pogledu!

Osim super kamera, i dizajna koji je također za pet (ma tko bi rekao da će tako moćan uređaj, sa četiri kamere, biti tako tanak i lagan!) jako mi se svidio i zvuk. Volim slušati glazbu a ovaj mobitel jednako dobro zvuči i kad se sluša na slušalice (ove koje se dobiju uz njega su neočekivano dobre, a sjajno se slaže i s mojim vrhunskim Bluetooth slušalicama od Bosea jer podržava sve protokole). A iznenadio me i zvučnik (skoro kao kamere): nije stereo, ali toliko je glasan i uvjerljiv da sam često gnjavio kolege s mojim izborom glazbe – preko zvučnika P20 Pro!“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.