S obzirom na činjenicu da je ovo bilo moje prvo druženje s nekim od Huaweijevih flagshipa, moram priznati kako moja očekivanja i nisu bila spektakularna, ali svega nekoliko dana kasnije još sam jednom dobio potvrdu kako Kinezi rade sve bolji i bolji posao.

Već nakon otvaranja kutije i prvog kontakta bilo je jasno kako dizajn prati trendove, ali već iskušana kombinacija aluminijskog kućišta i staklene poleđine i dalje predstavlja ono najbolje što tržište nudi. Mobitel jako lijepo leži u ruci, a jedinu zamjerku kod dizajna mogu pronaći u već opjevanom zubu na vrhu ekrana na kojeg sam se naviknuo tek nakon nešto dužeg korištenja, a poslije sam koristio opciju skrivanja. Fali mi utor za slušalice, a koliko god ne volim maske, P20 Pro je poprilično sklizak i mislim da je neka vrsta zaštite kod ovog uređaja neophodna pa je super sto uz kupljeni uređaj dođe i silikonska zaštitna maska.

Rijetko kad sam se susreo s dobro podešenim ekranom koji nije zahtijevao puno intervencija s moje strane, ali Huaweijev OLED mi se učinio poprilično ugodan, a dobro mi je reagirao čak i kod korištenja na otvorenom s puno sunčevog sjaja. Pošto streamam dosta sadržaja mogu potvrditi da i kod tog tipa korištenja ne nalazim neke probleme, a ekran dobro reagira i kod igrica i ostalog multimedijalnog sadržaja. Zvučnici su i više nego korektni, tako da djelomično kompenziraju nedostatak utora za slušalice.

Nisam pronašao ni neke probleme u fluidnosti rada, a bez obzira na razinu opterećenja, sve je funkcioniralo besprijekorno. Sviđa mi se i fingerprint reader, i osobno mi radi puno bolje i točnije od onih na drugim pametnim telefonima.

Kamera ili bolje rečeno set kamera koje P20 Pro posjeduje su fenomenalne. Iako nisam zahtjevan korisnik, i ne koristim niti 50 posto kapaciteta takvog sustava, oštrina i kvaliteta fotografija koje sam uspio snimiti su sjajne. Hrpa opcija za obradu pruža sjajnu podlogu za sve tipove korisnika, i mislim kako je kamera sigurno najveća snaga ovog uređaja.

Kada na hrpu hvalospjeva koje sam izrekao dodate i bateriju ovakvog kapaciteta i brzine punjenja, koja uređaju daje veliku konkurentsku prednost, jasno je kako je Huawei napravio zbilja jako dobar uređaj koji bi mogao preobratiti veliku količinu korisnika (pa i mene) na svoju stranu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.