Huawei je u ožujku, nakon mjeseci iščekivanja, službeno predstavio novu P20 seriju, a među njima i visoko nagrađivane Huawei P20 i Huawei P20 Pro. Oba telefona od konkurencije, između ostalog, izdvajuju kamere i iskustvo fotografiranja, a dodatno se ističu i implementacijom novih iskoraka na polju umjetne inteligencije.

Huawei P20 Pro prvi je pametni telefon s Leica trostrukom kamerom. Radi se o kameri  s najvećim brojem piksela na kameri nekog pametnog telefona trenutno dostupnog na tržištu, dizajniranom da hvata još više svjetlosti i detalja.

Model Huawei P20 također ima naprednu dvostruku Leica kameru, a na DxO Markovoj ljestvici mobilnih uređaja ostvario je rezultat od 102 boda, dok je flagship Huawei P20 Pro osvojio 109 bodova.

No, ono što je možda i najzanimljivija kvaliteta ovih pametnih telefona je fantastično iskustvo fotografiranja uz pomoć umjetne inteligencije. Naime, Huawei P20 i P20 Pro imaju Kirin 970 procesore koji njihovim sustavima omogućuju da prepoznaju više od 500 scenarija u 19 kategorija, i prema njima odabiru postavke fotoaparata. Rezultat svega su nevjerojatne fotografije savršeno podešenih postavki, bez imalo truda.

Za one koji žele pobliže upoznati mogućnosti koje nosi umjetna inteligencija jednom kad je implementirana u uređaj, Huawei je pripremio Tips and Tricks video (ispod) u kojem jasno objašnjava na koji način u svom pametnom telefonu mogu upaliti jednu od mnogih značajki, a radi se o Master AI. Sve što korisnik treba napraviti je odabrati ikonicu fotoaparata, a zatim u postavkama omogućiti Master AI. Nakon što to učini, treba samo usmjeriti fotoaparat prema predmetu ili sceni koju želi snimiti i pričekati trenutak.

Sustav umjetne inteligencije u stvarnom vremenu prepoznaje što korisnik fotografira ukoliko, spada u 19 programiranih kategorija, uglavnom nekih od najčešćih motiva za fotografiranje poput životinja, cvijeća ili hrane, te automatsko podešava postavke fotoaparata za najbolju moguću snimku.

Osim toga, Huawei AIS omogućava ručne noćne postavke čiji su rezultat nevjerojatne fotografije s dugim ekspozicijama bez stativa, te 4D fokus koji predviđa kretanje objekata u pokretu te ih fokusira s izuzetnom učinkovitošću. Oba modela iz P20 serije imaju i 24MP selfie fotoaparat i postavku za uljepšavanje umjetnom inteligenciju i 3D rasvjetu za portete.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.