Huawei je proizvođač o kojem sve više slušamo. Ne mislim pritom na reklame, nego na to da sve više poznatih kupuje njihove mobitele. Stoga sam i ja sa zadovoljstvom prihvatio ponudu da provedem tjedan dana s najnovijim Huaweijevim modelom i napišem svoja iskustva.

Inače sam po struci inženjer, ali mobiteli su mi uvijek bili ne samo sredstvo komunikacije nego nešto što volim i do čega mi je stalo. Pratim situaciju, koja se brzo mijenja, a Huawei me je zainteresirao jer se brzo prometnuo u jednog od najvećih „igrača“.

P serija je, koliko sam shvatio, uz Mate seriju, njihova najjača serija. Malo me je zbunilo što se novi model zove P20, a oni prije su se zvali P10, P9… Ali nema veze, sličnost se vidi – a najviše po tome što je Huaweijev prvak tako nevjerojatno tanak.

Svidio mi se čim sam ga uzeo u ruku, čvrst je i ugodan za korištenje. Super je što zaslon prekriva veliku većinu prednjeg dijela telefona.  Ekran je perfektan, slika je oštra, svijetla i prirodna.

Posebno me zanimalo kako će se Huawei P20 Pro ponijeti pod punim opterećenjem: s najnovijim i najjačim igrama. Mene kao inženjera zaintrigiralo je to što Huawei koristi vlastite procesore. Koliko znam, tu praksu imaju samo najveći i najkvalitetniji proizvođači telefona.

I tu me Huawei definitivno osvojio! Sve je radilo bez greške, bez zastoja, bez problema i pod najzahtjevnijim postavkama.

Druga stvar koja me privukla – i odmah da kažem: oduševila! – je to što taj Huaweijev vlastiti procesor podržava umjetnu inteligenciju koja stvarno radi sjajan posao pri obradi fotografija. P20 Pro zna prepoznati scenu koja se snima, i onda je automatski poboljšava. Inače nisam neki pasionirani fotograf, ali znam prepoznati dobru snimku – a oduševilo me to što ne moram puno petljati da bi fotografija sama od sebe dobro ispala. Isto vrijedi i za video!

Ukratko, ovo je mobitel kojem za tjedan dana nisam uspio naći neku ozbiljnu manu. Moj novi favorit.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.