Digitalnom fotografijom bavim se dovoljno dugo da znam da brojke nisu pokazatelj kvalitete – više megapiksela ne znači automatski da ću dobiti kvalitetnije snimke. Svejedno – mobitel sa četiri kamere? To sam morao isprobati!

Tri kamere straga zvuče kao ekscentrično gomilanje – ali nije tako. Svaka od tri kamere ima svoju svrhu. Sjećam se kada su se pojavile prve dvostruke kamere na mobitelima: i tada je bilo dosta skepse, ali brzo se pokazalo da „ona druga“, crno-bijela kamera može napraviti čuda za kvalitetu snimke (a ne samo za ono pomodno ‘bluranje’ pozadine). A ova treća kamera je itekako korisna za zumiranje!

Iako brojke nisu pokazatelj kvalitete, moram priznate da su me impresionirale! 40 megapiksela na glavnoj kameri zaista nisu mala stvar pa onda još 20 na drugoj i 8 na trećoj. Plus dodatnih 24 na prednjoj, što je 92 megapiksela na jednom uređaju! Skoro pa sto!

Moram priznati, zaintrigirale su me mogućnosti svih tih kamera na P20 Pro i prije nego što sam ga uzeo u ruke… I nije me iznevjerio. Pokazao se kao zaista moćan telefon koji vam nudi najbolje iskustvo mobilnog fotografiranja.

Po mom mišljenju, Huawei nije dovoljno istaknuo umjetnu inteligenciju koja stoji iza njegovih kamera. Gotovo pa uvijek, ovaj mobitel bi prepoznao tip snimke koju želim snimiti i automatski bi prilagodio postavke. Ispočetka mi je to, moram priznati, čak malo išlo i na živce (što će meni jedan mobitel govoriti kako da snimam?!), ali vrlo brzo sam shvatio koliko je to korisno. Iz barem dva razloga. Prvi je: štedi vrijeme. Nisam morao birati želim li da se snimka maksimalno izoštri (jer slikam tekst na papiru) ili da posvijetli mračne dijelove (jer slikam u sumrak). A drugi je: štedi vrijeme. Da, to sam već napisao, i nisam pogriješio! Što mislite, koliko treba Huaweiju da prepozna tip scene? Ma gotovo ništa: kraće od sekunde.

Nikada prije nisam volio automatiku kod fotića, jer se na nju nisam mogao osloniti. Huawei P20 Pro mi je promijenio mišljenje.

Još jedna stvar me iznenadila, jednako ugodno: video. Huawei je napravio super posao sa smirivanjem slike pa nije bilo trzavog videa s kojim sam se već pomirio kod (drugih) mobitela.

Što mi se još dopalo kod ovog mobitela? Praktično sve. To što je tako tanak i relativno lagan. Što je još važnije: vrhunska izrada te baterija koja mi može izdržati gotovo dva dana.

Moram pohvaliti i ekran. Slika je svjetla, boje su prirodne, a da nije tako – ne bi bilo vajde od vrhunskih kamera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.