Huawei P20 Pro je pametni telefon s trenutno najboljom kamerom na tržištu. Tome u prilog ide i  rang na  DxOMarkovoj ljestvici na kojoj se našao sa 109 bodova te svjetska nagrada Best Photo Smartphone vodećih fotografskih stručnjaka udruženih u organizaciju TIPA.

Naime, P20 Pro jedini je pametni telefon na svijetu s trostrukom Leica kamerom, a ono što ga dodatno odvaja od konkurencije je mogućnost postizanja Bokeh efekta na portetima, čime su mogućnosti mobilne kamere dodatno približene mogućnostima skupih profesionalnih DSLR fotoaparata.

Bokeh efekt ili efekt raspona leće je opcija  koja omogućuje fokus na objektu koji fotografirate i zamućivanje njegove pozadine, kako to rade profesionalni fotoaparati.  Prema DxOMarku, Huawei P20 Pro to radi najbolje od svih pametnih telefona. „Fotografije su najsličnije stvarnom bokeh efektu na profesionalnim DSLR fotografima od svih postojećih pametnih telefona“, napisali su uz ocjenu.

Da biste postigli Bokeh efekt s vašim Huawei P20 Pro telefonom, Huawei je snimio video koji vam pomaže u osposobljavanju fokusa i stvaranja beskompromisno dobrih fotografija. Sve što morate jest upaliti kameru i odabrati opciju široke blende, zatim namjestiti kadar i fotografirati. Objekt koji ste snimili na fotografiji će biti naglašen, a njegova pozadina zamagljena. Efekt se može modelirati i nakon fotografiranja, a fotografije se mogu refokusirati.

Kako biste to učinili, nakon fotografiranja trebate pritisnuti ikonu bledne u gornjem desnom kutu ekrana, a zatim dodirnitu površinu koju želite fokusirati. Pri dnu ekrana pojavit će vam se slider, koji možete pomicati lijevo ili desno kako bi namjestili intenzitet bokeh efekta.

Za Bokeh efekt najvažniji su monokromni čip u kombinaciji s 80mm teleobjektivom koji pruža najbolje izvedbe zumiranja ikad viđene na pametnom telefonu. Huawei P20 Pro ima dvosmjerni pristup zumiranju, u kojem objektiv stabiliziranog zumiranja sa žarišnom duljinom od 80 mm osigurava iznimnu kvalitetu fotografiranja na daljinu, a glavni RGB senzor u kombinaciji sa sekundarnim visokokvalitetnim monokromnim čipom postiže sjajne rezultate zuma čak i pri srednjem rasponu leće (oko 50-60 mm ekvivalentne žarišne duljine). Procjena dubine objekata je vrlo precizna, a zamućenje i prijelaz vrlo su prirodni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.