Huawei je nedavno predstavio dva nova modela pametnih telefona, Huawei P20 i Huawei P20 Pro. Oba telefona ističu se vrhunskim kamerama. Naime, Huawei P20 Pro ima trostruku Leica kameru s najvećim brojem piksela na kameri od bilo kojeg drugog pametnog telefona na tržištu.

Huawei P20 također ima vrhunsku, dvostruku Leica kameru, a iskustvo fotografiranja s novim Huaweijevim modelima dodatno je podcrtano implementacijom najnovijih iskoraka na polju umjetne inteligencije, uključujući i opciju Bokeh efekta uz koju korisnici mogu snimati portrete nalik onima snimljenim s profesionalnim fotoaparatima.

Kamere oba modela dobile su izvrsne ocjene. Na primjer, na DxO Markovoj ljestvici mobilnih uređaja s najboljim kamerama modeli P20 i P20 Pro dobili su 102 boda te 109 bodova, a osim fanatastičnih kamera, novi Huaweijevi modeli, uključujući i Mate seriju koja je izašla u 10. mjesecu 2017. godine, imaju i druge korisne opcije.

Jedna od opcija koja se svakako ističe je opcija sigurnosnog kopiranja, s kojom korisnici mogu sigurno pohranjivati svoje podatke kako bi se riješili straha od gubitka dragocjenih informacija i podataka općenito. Opcija sigurnosnog pohranjivanja koristi se tako da se otvori rubrika Alati, a zatim  se odabere opcija Sigurnosno pohranjivanje. Potom će se na pametnom telefonu otvoriti izbornik u kojem je potrebno odabrati opciju Sigurnosna kopija.

Nakon toga otvara se još jedan izbornik, na kojem korisnik izabire želi li pohraniti sigurnosnu kopiju na SD karticu, unutarnju memoriju ili računalo. Nakon što se odabere jedna od ponuđenih alternativa, otvara se novi izbornik u kojem se korisnika pita koje podatke želi sigurnosno pohraniti, poput, primjerice, fotografija, zapisa poziva, poruka, i slično.

Potom se označe podaci koji se želi zaštititi te se odabre opcija Sigurnosna kopija koja se pojavi pri dnu ekrana. Korisnik nakon toga može, ako to želi, podatke dodatno zaštititi lozinkom.

Za one koji žele znati više detalja, Huawei je pripremio video u kojem se jasno navode koraci kako uključiti ovu opciju i dugoročno smanjiti razinu stresa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.