Huawei je marka mobitela koju dosad nisam isprobala, ali itekako mi je zanimljiva jer ju sve češće susrećem – i na reklama (na televiziji, po internetu…), ali i uživo. Sve više mojih poznanika ima mobitele ove marke i zato sam sa zadovoljstvom prihvatila ponudu da na par dana isprobam Huaweijev najnoviji model i napišem svoja iskustva s njim.

Huawei P20 Pro mi se svidio već na prvi pogled – elegantan dizajn i takozvana Twilight boja koja privlači poglede. Drugo – i važnije – sve što sam čula o Huaweiju dosad je bilo vrlo pozitivno: poznanici koji ga koriste su vrlo zadovoljni svojim odabirom. Moji prijatelji su mi rekli da mogu očekivati glatko iskustvo, dugotrajnu bateriju i izvrsne fotografije, u što sam se imala priliku i sama uvjeriti.

A ta prva, pozitivna, iskustva su se s vremenom samo učvrstila. Baterija je zaista dugo trajala i nisam morala paziti da uvijek sa sobom nosim prijenosni punjač, kao što je to bio slučaj s drugim mobitelima koje sam koristila. Dizajn je zaista neviđen, no imajte na umu da ćete morati koristiti zaštitnu maskicu jer je pozadina magnet za otiske prstiju stoga vjerujem da je Huawei napravio dobar korak što je u paket s mobitelom uključio i silikonsku maskicu za uređaj.

U ovih par dana što sam ga isprobavala, svidjelo mi se još par stvari. Prvo, kamera. Jest da sam grafičarka, ali nisam luda za fotografiranjem – nikad nisam naučila postaviti sve one postvake koje mogu koristiti na fotoaparatima – blendu, pa ISO i slično – i zato mi je iznimno korisno što ovaj mobitel sam prepoznaje scenu koju želim snimiti i sam sve „porihta“. Uz ovaj mobitel ne treba vam fotoaparat. I video je super: slika je stabilna. Imala sam to priliku isprobati na nedavnom festivalu gdje je teško snimiti dobar video, da zvuk bude kvalitetan, a slika ne podrhtava, no P20 Pro je i u tome uspio.

Druga stvar koju svakako moram istaknuti je utor za dvije SIM kartice. Dosad sam bila prisiljena nositi dva telefona sa sobom, privatni i poslovni. Znate kako je to, jedan se isprazni, ja ne primijetim pa me ljudi ne mogu dobiti ili zaboravim jedan kod kuće, a baš mi tada treba… Uz P20 Pro riješila sam se te muke. U početku sam mislila da će mi biti komplicirano prebacivati se s jednog SIM-a na drugi u istom mobitelu, no i ja, koja stvarno ne znam puno o mobitelima, uspješno sam koristila oba SIM-a bez problema!

Treće, svidjelo mi se što mobitel ima jako puno mogućnosti (u Postavkama), ali i aplikacija, a ipak ga nije komplicirano koristiti. Brzo sam sve postavila baš onako kako meni paše.

I zadnje, ali ne najmanje važno: ekran je fenomenalan! Slika je oštra, a boje su super: prirodne, a izrazite. Za pet!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.