Kako bi osvježio lokalne podatke na Google Kartama, ovog će ljeta hrvatskim ulicama ponovno voziti Google Street View automobil. Ovoga puta će se fokusirati na osvježavanje informacija o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi.

Street View je popularna usluga na Google Kartama trenutno dostupna u više od 85 zemalja diljem svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući usluzi Street View, korisnici mogu u formatu 360° vidjeti različite ulice te kulturnu i nacionalnu baštinu. Ova usluga je dostupna i na Google Earth, kao i na aplikacijama Google Maps za mobilne uređaje.

Kako bi zaštitio privatnost korisnika, prikupljene fotografije prije objave prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice. Street View ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb Prijavi problem u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.

Vožnje počinju 31. srpnja i trajat će otprilike dva mjeseca. Detaljni prikaz gdje u trenutku pretraživanja voze Googleova vozila moći će se pregledati ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.