Samsung je jučer objavio kako je njegov novi OLED ekran dobio certifikat američkog UL-a koji taj tip certifikata dodjeljuje uz blagoslov američke Vlade.

Da bi dobio certifikat, ekran je morao proći rigorozne testove: pad s visine od 1,2 metra – 26 puta zaredom – te rad na ekstremnim temperaturama od -32 do 71° C. Samsungu ni to nije bilo dosta, pa je isprobao padove i s veće visine (1,8 metra).

Taj izdržljivi zaslon OLED tipa, potpuno savitljiv (nakon što ga savijete i ispravite, automatski će se vratiti u prvobitni oblik) koristit će se na smartfonima, tabletima, ručnim igraćim konzolama… ali Samsung nije objavio kada možemo očekivati takve uređaje.

Međutim, dobro obavješteni Nikkei zna više: Samsung će izdati savitljivi mobitel sredinom iduće godine, na deseti rođendan Galaxy mobitela, i to će biti – kasno. Naime, prestići će ga Huawei, koji početkom godine kani izdati smartfon sa savitljivim, neslomljivim OLED ekranom koji će proizvesti kineska tvrtka BOE.

Kako možete vidjeti na donjem videu, BOE (punim imenom: Beijing Oriental Electronics) već nudi savršeno savitljive, neslomljive OLED zaslone.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.