Ako želite poletjeti zrakom u odijelu nalik onom u filmu Iron Man, sada to možete. No, trebat će vam i bankovni račun Tonyja Starka. Britanski izumitelj Richard Browning demonstrirao je svoje leteće odijelo na mlazni pogon za koji je istaknuta cijena od čak 446.000 američkih dolara!

Odijelo je čak završilo u izlogu poznatog trgovačkog lanca Selfridges. Sastoji se od pet mlaznih motora i 3D printane strukture koja čini odijelo. Koje doduše nije istovremeno i metalni oklop kao u Iron Manu.

Tu je i kaciga na kojoj se može očitavati preostala količina goriva. Korištenje se lako i brzo nauči u svega nekoliko minuta. Browning tvrdi da korisnicima nije potrebna ni posebna ‘leteća dozvola’ jer je njegovim strojem lagano upravljati.

– Imali smo pilote i sa samo 5 minuta isprobavanja i bez problema su lebdjeli bez povezanih sigurnosnih konopaca. Korištenje vam je lakše ako ste snažniji i spretniji, no ne morate biti superčovjek da biste koristili ovo odijelo, pohvalio se kreator.

Da to izgleda jednostavno demonstrirao je sam Browning doletjevši pred Selfridges u svom impresivnom odijelu – pred gomilu novinara. On je obećao da će u skoroj budućnosti ponuditi i verzije odijela koje će biti puno jeftinije. Također, radi i na seriji električnih odijela što bi dodatno trebalo spustiti troškove.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.