Canon je jučer predstavio Zoemini – svoj najmanji i najlakši pisač, koji doslovce stane u džep. Namijenjen je ispisu fotografija s mobitela, a otiskuje ih u formatu 5 * 7,6 cm (2*3“) i to u svega nekoliko sekundi – dakako, bežično, preko Bluetootha.

Kako kažu u Canonu, „Zoemini je savršeni dodatak za sve koji uživaju u ispisu i dijeljenju posebnih trenutaka s obitelji i prijateljima, ma gdje ih raspoloženje odvede. Canon Zoemini inspirirat će korisnike da oslobode svoju kreativnost zahvaljujući cijelom nizu trendovskih filtara, okvira i animiranih efekata.“

Canon Zoemini

Uređaj mase samo 160 grama, manji od većine mobitela (118 * 82 * 19 milimetara), moći će se kupiti od 5. rujna. Cijena na njemačkom tržištu bit će mu 139 eura (s PDV-om, dakako). Istodobno će izaći i besplatna aplikacija Canon Mini Print, za Android i iOS, kojom će se lako moći urediti i ukrasiti fotografije prije ispisa.

Uz pisač ćete dobiti 10 papira sa samoljepljivom pozadinom (cijena im nije objavljena) a papiri će biti otporni na trganje, kao i na mrljanje otiska i na vlagu. Ovo posljednje je moguće jer uređaj koristi novu tehnologiju ZINK – taj naziv je skraćenica od Zero Ink, čime Canon želi istaknuti kako pisač ne koristi tintu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.