Modna kuća Tommy Hilfiger objavila je da će u novu liniju odjeće ugraditi pametne čipove koji će pratiti i nagrađivati kupce. U ponudi Tommy Jeans Xplore pametne odjeće bit će traperice, majice, potkošulje, veste s kapuljačom (hoodies), torbice… Čip u odjeći povezivat će se s aplikacijom na pametnom telefonu korisnika, moći će se pratiti njihovo kretanje te dodjeljivati nagradne bodove koji se kasniju mogu zamijeniti za novu robu ili koncertne ulaznice.

Riječ je o ekstravagantnom ‘loyalty’ programu. Iz Tommyja Hilfigera najavljuju da žele kreirati male zajednice ambasadora brenda. No, ‘čipiranje’ svojih korisnika može im donijeti i niz informacija o korisnicima koje dosad nisu imali priliku nabaviti.

– Nikad prije modne marke nisu imale priliku doznati što sve točno kupci rade s njihovim proizvodima i kako ih sve koriste, izjavila je Liron Slomin, šefica tvrtke Awear Solutions, koja se specijalizirala za usavršavanje tehnologije koja prati navike kupaca.

Nije otkriveno koje će sve podatke o korisnicima takva odjeća prikupljati i koliko će oni uopće imati kontrole nad time što se odašilje.

Hilfigerova pametna odjeća cjenovno će biti u rangu od 29 do 99 američkih dolara, a ekskluzivno će biti dostupna samo u njihovom glavnom dućanu u New Yorku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.