Svi znaju da je iPhone X vrlo skup smartfon, no sada je čini se postao i najskuplji rabljeni mobitel. Mashable piše da se taj model iPhonea preprodaje po prosječnoj cijeni od čak 85 posto vrijednosti novog modela čija je početna cijena oko 1000 američkih dolara.

Nije neobično za Appleove proizvode da drže cijenu, no ovo je vrlo visoka cijena čak i za najbolji dosad Appleov smartfon. iPhonei su prema analitičarima obično nakon 6 mjeseci korištenja vrijedili oko 65 posto svoje originalne cijene. No, u slučaju modela iPhone X, koji je objavljen prošlog rujna na 10. obljetnicu prvog iPhonea, rabljena cijena je skočila za čak 25 posto! Analitičari tvrde da nijedan drugi smartfon nije dosegao takvu razinu.

To je istovremeno dobra vijest za one koji se odluče na kupnju novog iPhonea jer očito dosta dobro drži cijenu. Mnogi korisnici ostaju vrijedni tom brendu pa prodaju ranije svoj mobitel kako bi kupili novi model. Tome pogotovo pogoduje američko tržište jer tamo vlada veliki interes za modelom iPhone X koji je nakon više godina bio veća promjena u dizajnu. Analitička kuća B-Stock tvrdi da je samo 2 posto svih iPhonea X prodano van SAD-a. Takav podatak sugerira da mnogi ljubitelji tog brenda koji nisu odmah mogli kupiti iPhone X čine to sada kada je malo jeftiniji.

Očekuje se da Apple sredinom rujna predstavi nove modele iPhonea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.