Vodeći proizvođač miševa (i sve ostale računalne periferije) Logitech danas je predstavio MX Vertical, najnoviji model u svojoj liniji vrhunskih računalnih glodavaca, koji se od svoje bratije razlikuje po tome što stoji uspravno.

Logitech na svojoj službenoj stranici (na engleskom – hrvatska ne postoji) nadugo i naširoko objašnjava zašto je ergonomičnije koristiti miša u tom položaju, ali poanta je – sve je to istina. Brojna istraživanja pokazala su da ruku moramo manje pomicati ako držimo miša uspravnog – pod kutom od 57° – a to automatski znači da je zdraviji i manje naporan. S druge strane, trebat će vam neko vrijeme da se naviknete na takav način korištenja miša…

Logitech MX Vertical će se moći kupiti od rujna po cijeni od 109 € – prednarudžbe su već krenule – a svoju visoku cijenu opravdava luksuznim mogućnostima (koje dijeli s drugim modelima serije MX, koji i slično koštaju). Tako pritiskom na tipku na vrhu možete uključiti ili isključiti visoku osjetljivost (4000 tpi), a pomoću dodatnog softvera Flow možete detaljno podesiti još mnoštvo mogućnosti kakve su dostupne samo na vrhunskim primjercima mišje vrste.

Logitech MX Vertical

Zanimljivo, ovo je prvi Logitechov miš (barem u MX liniji) koji se spaja preko USB-C priključka. Dakako, veza je bežična, preko Bluetootha ili preko (priloženog ili univerzalnog) Logitechovog USB predajnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.