Xiaomi je jedan od brendova čiji se uređaji rado krivotvore – tim prije što mobiteli tog kineskog proizvođača donedavno nisu bili službeno dostupni na našem (i regionalnom) tržištu.

Danas je taj proizvođač mobitela četvrti najpopularniji na svijetu, a problemu krivotvorenih uređaja doskočio je kroz platformu Verify.me. Naime, u samo nekoliko klikova na stranici www.mi.com/verify vlasnici Xiaomi smartfona imaju mogućnost provjeriti podrijetlo svojih uređaja.

Da je riječ o korisnom alatu, potvrđuju i podaci Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) koji pokazuju da je svaki peti mobilni uređaj na svijetu plagijat. Situacija nije bolja ni u našim krajevima: istodobno ispitivanje Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) pokazuju da je u 2017. kroz Europsku uniju prošlo više od milijun krivotvorenih mobilnih uređaja i njihovih dijelova.

„Ponosni smo što kao ovlašteni distributer Xiaomi pametnih telefona i uređaja potrošačke elektronike možemo jamčiti svim našim korisnicima sigurnost u ispravnost i podrijetlo Xiaomi mobilnih uređaja kroz platformu Verify.me, kao i kroz naše ovlaštene retailere“, izjavio je Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co, ovlaštenog distributera za zemlje regije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.