Mnoge su velike tehno kompanije posljednjih godina krenule razvijati vlastite proizvode za pametni dom. Jedna od njih sada je i Lenovo. Na sajmu IFA 2018 u Berlinu Lenovo je u sklopu svoje godišnje konferencije Tech Life predstavio seriju novih uređaja za pametne domove, proširenu stvarnost te laptope. Svoju obitelj povezanih uređaja za dom Lenovo naziva Smart Home Essentials. To su zasad samo tri uređaja – pametni utikač (Lenovo Smart Plug, 29,99 američkih dolara), pametna kamera (Lenovo Smart Camera, 99,99 američkih dolara) i pametna žarulja (Lenovo Smart Bulb, 29,99 američkih dolara). Najzanimljivija je kamera koja omogućava praćenje snimki uživo iz doma, čak i tijekom noći jer kamera ima i infracrveno noćno gledanje. Također, ima i ugrađeni mikrofon i zvučnik koji pružaju dvosmjernu mogućnost primanja zvuka.

Uređajima se upravlja preko Lenovo Link aplikacije. Ona služi kao centralizirani kontrolni centar za postavljanje i upravljanje svim uređajima na kojima je to promjenjivo, za razliku od individualnih aplikacija za svaki uređaj. Korisnici mogu kontrolirati određenu skupinu uređaja odjednom ili ih automatizirati kako bi provodili određene aktivnosti u određeno vrijeme tijekom dana.

Smart Home Essentials radi s Google Assistantom i Amazonovom Alexom.

Ovi uređaji na tržište dolaze tek u listopadu i to u Australiji i Velikoj Britaniji, potom u studenom u Americi, a nakon toga bi na red trebao doći i ostatak Europe.

Lenovo je predstavio i niz svojih novih laptopa. Najveći je naglasak na novoj seriji Yoga C930 i Yoga Book C930 – koja predstavlja redizajnirani pristup laptopima.

Flagship Yoga C930 pokreće Intelov procesor 8. generacije Core i5 sa 8 GB DDR4 memorije. Ima Full HD IPS touchscreen zaslon od 13,9 inča i stylus olovku  Garaged Pen. U jugoistočnu Europu stiže krajem rujna i stajat će 1499 eura.

Novi Yoga Book C930 prvi je prijenosnik s dvostrukim zaslonom i E Ink virtualnom tipkovnicom. Ima 10,8 inčni QHD (2560*1600) touchscreen glavni zaslon te Full HD virtualnu tipkovnicu. Pokreće ga Intelov procesor 7. generacije m3 u suradnji sa 4 GB DDR3 memorije. Također u hrvatsku regiju stiže krajem rujna, a stajat će 999 eura.

Lenovo je predstavio i niz drugih laptopa: Yoga C630 WOS (999 eura), ThinkPad X1 Extreme (1695 eura), Yoga S730 (999 eura), Yoga Chromebook (799 eura), Lenovo Chromebook C330 (799 eura), Lenovo Chromebook S330 (279 eura), te seriju gejming laptopa Legion Y530 (1399 eura), Legion T730 (1999 eura), C730 level up (2699 eura).

I za kraj Lenovo se pohvalio i poboljšanjima za svoje proizvode za proširenu stvarnost – Lenovo Star Wars: Jedi Challenge AR. Dodan je novi sadržaj pa sada možete postati – Kylo Ren i boriti se protiv Rey i Yode. Za to će vam trebati i novi kontroler – Lightsaber Kylo Rena s crvenom i plavom žicom koji dolazi u limitiranoj seriji za 99,99 američkih dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.