Neobična spravica nosi ime Beosound Edge, razvili su je u danskoj tvrtki Bang & Olufsen, a dizajnirao poznati produkt dizajner Michael Anastassiades.

Danski proizvođač Bang & Olufsen na ovogodišnjem je sajmu IFA u Berlinu predstavio novitet dizajniran da oduševi sve obožavatelje avangardnog minimalizma. Njihov skupocjeni bežični zvučnik Beosound Edge napravljen je kako bi potencijalne kupce oduševio izgledom, zvukom a i načinom korištenja.

Ovaj futuristički gadget, naime, kontrole za zvuk ima instalirane u samo kućište, što znači da ga korisnici ne podešavaju pritiskom na gumbe, već – kotrljanjem. Pomaknete li ga u desno, pojačat ćete zvuk, a pomakom u lijevo – smanjiti. Ostatak (dodirnih) kontrola i interno osvjetljenje aktiviraju se tek kada se korisnik približi zvučniku.

Ako ste mislili da je naš opis ove kreacije ciparsko-engleskog dizajnera Michaela Anastassiadesa zvuči pretenciozno, recimo da ga Bang & Olufsen opisuje kao ‘božanstven i neslomljen krug zvučne čistoće, preciznosti i ljepote’.

Zvučnik je pored ‘klasične’ pozicije na tlu moguće i instalirati na zid gdje, više-manje, vrši istu funkciju samo što usput služi i kao zanimljiv, citiramo, ‘odvajatelj prostornih cjelina’.

Beosound Edge u dućane stiže sredinom studenog.

BsoEdge

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.