Web portal AnandTech dobio je na ugledu kada je 2013. otkrio kako Samsung „nabrijava“ Galaxy S4 kako bi na benchmark testovi izgledao brži nego što jest, a prošlog je tjedna isto napravio i s Huaweijem.

Konkretno, pokazao je i dokazao kako četiri Huaweijeva mobitela – P20, P20 Pro, Nova 3 i Honor Play – namjerno ubrzavaju kada detektiraju da se na njima pokreće popularna benchmark aplikacija 3DMark, koja mjeri snagu i brzinu mobitela da bi izmjerila koliko će mobitel biti brz u igrama.

Rezultat: proizvođač 3DMarka izbacio je navedena četiri Huaweijeva modela iz svojih top-ljestvica (na kojima, zanimljivo, sada vodi Asus ZenFone 5Z).

Huawei je reagirao priopćenjem u kojem objašnjava kako njegovi mobiteli stvarno uključuju Performance Mode kada detektiraju 3DMark, te najavio kako će ubuduće svima (u EMUI-u 9.0) omogućiti da po volji uključuju taj način rada koji ubrzava performanse ali uz zagrijavanje i skraćivanje trajanja baterije.

Inače, Huaweijeu ovo nije prvi put da vara na testovima: prošlog je mjeseca uhvaćen kako fotografiju snimljenu SLR fotoaparatom predstavlja kao da je slikana smartfonom Nova 3. Tu smo fotografiju iskoristili kao uvodnu – procijenite sami izgleda li vam kao da je snimljena mobitelom…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.