Škola je počela, učenici su za klupama, a zbog nedavno uvedenog zakona, u francuskim školama nećete čuti prepoznatljivi cvrkut mobitela.

Učenici u francuskim školama ove godine će manje vremena provoditi uz pametne telefone i ne zato jer su svjesno odlučili prekinuti nerijetko lošu naviku, već zato jer su smartfoni i mobilni telefoni općenito u svim tamošnjim školama – zabranjeni.

Naime, nakon što je vlast dobila rezultate istraživanja koje, pogodili ste, ukazuje na zabrinjavajuću učestalost ovisnosti o smartfonima kod djece i mladih, donesen je zakon po kojem srednje i osnovne škole moraju zabraniti mobilne uređaje, dok fakulteti mogu birati.

Kako će im to poći za rukom? Rado bismo vam dali odgovor da ga znamo. Jedni govore o oduzimanju smartfona prije početka prvog sata, dok drugi predlažu ostavljanje uređaja kod kuće. Treći, manjina, lamentiraju nad sudbinom nesretnih profesora koji pored svega navedenog trebaju obuzdati trideset tinejdžera koji slušaju doslovno sve osim njih.

Kako god okrenuli, više je nego jasno da su se francuske osnovne i srednje škole nevoljko pronašle pod povećalom cijele Europske unije koja sa opravdanom dozom skepticizma promatra situaciju i pokušava procijeniti kako će cijela stvar na kraju ispasti.

Sretno im bilo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.