Osjećate da vam se vrat koči od neprestanog zurenja u ekran mobitela? Morate pogledati ‘još samo jedan video’? YouTube uvodi alat koji će vam jasno dati do znanja koliko ste zaglibili u svoju digitalnu ovisnost.

Najnovija značajka popularne stranice za videe i sve vezano uz njih nastoji pomoći ljudima kojima treba poticaj za odljepljivanje od ekrana. U najnovijoj nadogradnji dostupnoj na sve mobitele (još ne i za stolna računala), popularna web adresa podsjeća koliko ste vremena proveli gledajući videe.

Moguće je provjeriti koliko ste uz YouTube proveli danas, jučer ili tijekom cijelog tjedna. U slučaju da želite malo opširniju perspektivu, možete provjeriti i tjedni prosjek. YouTube nažalost ne broji sate provedene uz downloadane videoisječke. Također nastaju problemi ako imate nekoliko kanala, zato jer YouTube prati samo onaj aktivan – drugim riječima, morat ćete se odlogirati, prijaviti kao vaš Google profil i provjeriti statistiku ispočetka.

Značajki se pristupa tapom na profilnu sliku i izborom kategorije Time Watched.

Hoće li otkrivanje vremena provedenog uz digitalne plejliste vidoisječaka pomoći pri odvikavanju od digitalije, saznat ćemo kroz neko vrijeme, premda nam se čini da će Google ovu opciju maknuti nakon što milijuni korisnika shvate da bi ipak bilo bolje ugasiti smartfon i malo izaći iz kuće.

Kakve li grozne pomisli…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.