Koliko vremena potrošite svakog radnog dana na put na posao i s njega? Prosječni Amerikanac potroši cijeli sat – godišnje, to je ekvivalentno dvotjednom odmoru. Ne čudi stoga što je jedno istraživanje prošlog tjedna pokazalo kako je čak 23% zaposlenih već dalo otkaz zbog posla na kojeg je brže i lakše stići.

Google se ovoga tjedna oglasio s rješenjem. Nova verzija Karata (Google Maps), koja je od ponedjeljka dostupna Amerikancima, a do kraja tjedna će i nama, ima novi tab: Commute, na kojem možete vidjeti – i non-stop pratiti – kojim putem ćete najbrže doći na posao (ili kući!). Naravno, ako se bilo što promjeni – zbog zastoja, sudara ili tko zna kojeg razloga – Karte će smjesta reagirati i predložiti alternativni put.

Ako vam sve to skupa zvuči poznato – da, Google Karte su i dosad nudile slične mogućnosti, ali sada se sve nalaze na jednom mjestu, u tabu. Naravno, dostupne su ne samo za vozače, nego i za one koji se služe javnim prijevozom (i u Zagrebu).

A da bi cijeli proces određivanja rute bio manje stresan, direktno u Google Kartama možete pokrenuti glazbu – sa Spotifyja (u nas nedostupnog), Apple Musica (ako karte koristite na iPhoneu) ili Google Playa.

Za kraj, još malo statistike iz Googlea: u prometnoj špici, put do posla traje 60% dulje nego što očekujete…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.