Napretka mora biti? Čini se da u Microsoftu vjeruju u to. Novi, redizajnirani Skype 8 posve će izgurati stare verzije: od 1. studenog nema više podrške za Skype 7 na stolnim računalima, a od 15. studenog ni za mobilnu i tablet verziju.

Problem je u tome što su mnogi korisnici slabo prihvatili Skype 8 – vjerojatno i zato što među njima ima jako puno starih korisnika, koji Skype koriste dugi niz godina, pa čak i desetljeće ili dva. Novi Skype ima znatno modernije sučelje (zlobnici će dometnuti: i manje originalno).

Zbog toga je Microsoft već produljio podršku za stari Skype: u postu na službenom blogu, gdje se najavljuje prestanak podrške za stari Skype, tri su datuma: ona je najavljena u srpnju, zatim produžena u kolovozu – nakon negativnih reakcija – da bi sada postala obavezna.

Glavni aduti posljednje verzije Skypea su grupni HD video razgovori (koji su bili mogući i ranije, ali sad su besplatni), drag and drop dijeljenje datoteka te galerija medija. No glavna je razlika u sučelju – ono je jednostavnije, ali i siromašnije mogućnostima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.