Nokia je sve popularnija: u manje od dvije godine, nakon preporoda uz pomoć kineskog kapitala, tvrtka se vratila u Top 10 najvećih svjetskih proizvođača mobitela, a u posljednjem tromjesečju prodala je 4,5 milijuna mobitela.

Danas je predstavila novi model Nokia 7.1 koji ne pripada samom vrhu ponude, ali ne manjka joj noviteta kakvi se obično pojavljuju u top klasi. Među njima je PureDisplay tehnologija koja poboljšava prikaz videa, tako što pojačava kontrast i poboljšava svjetloću. Dodatni plus je podrška za standard HDR10. No čak i za videozapise koji ga ne podržavaju, Nokia 7.1 će se dodatno potruditi: automatski će prilagoditi prikaz svjetlini i kontrastu okolnog ambijenta.

Doživljaj zaokružuje veliki 5,84″ zaslon Full HD+ razlučivosti, te Snapdragon 636. On obećava i dugo trajanje baterija.

Cijeli niz aduta vezan je uz kameru, za čiju je optiku odgovoran njemački Zeiss. Straga su dvije kamere (12 + 5 MP) koje se diče dvjema fazama detekcije i autofokusom visoke preciznosti, a Nokia obećava kristalno čiste snimke i u slabijim uvjetima osvjetljenja. Iskusnima se nudi i Pro Camera način rada u kojem iskusni korisnici mogu sami podesiti sve postavke.

I ovaj mobitel pripada Android One obitelji, što jamči barem tri stvari: čisti Googleov softver bez nepotrebnih aplikacija, nisku cijenu i najnoviji softver. Nadogradnju na novi Android 9 (Pie) tako možemo očekivati možda već ovog mjeseca; prethodnik ovog modela Nokia 7 plus ju je već dobio, među prvima, početkom tjedna.

Nokia 7.1 će se moći kupiti od listopada „na nekim tržištima“ (pa neka si mi mislimo je li hrvatsko jedno od njih), po cijeni od 319 eura za verziju sa 3/32 GB, odnosno 349 za 4/64 GB. Ova druga se čini isplativijom, ali ni jedna ni druga nisu skupe za ono što nude.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.