Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Najnovija velika polugodišnja nadogradnja Windowsa, Windows 10 October 2018 Update, postupno se distribuira korisnicima od početka tjedna.

Prve reakcije su bile prilično povoljne: mnogi su nove mogućnosti ocijenili korisnima, osobito Vremensku crtu (a ne Vremensku vrtu, kako piše na službenim hrvatskim stranicama), clipboard u oblacima (copy/paste između dva različita računala – to će dobro doći, prije ili kasnije) te nove prateće aplikacije za mobitele koje omogućuju pregled (ne i brisanje) fotografija s mobitela na računalu, te ono što smo već najavljivali: slanje i primanje SMS-ova na Windows računalu.

Međutim, sve te dobre vijesti pale su u drugi plan pred reakcijama gnjevnih korisnika kojima je Windows 10 October 2018 Update – izbrisao datoteke.

U ovom trenutku, još nitko nije siguran kako se to događa, kako i kome (zašto) ali i Microsoft je objavio da radi na tome, jer pritužbe korisnika se množe.U međuvremenu, mnogi siteovi preporučuju da odgodite update: ZDNet preporučuje kako, a donosi i savjete što učiniti ako vam nadogradnja Windowsa izbriše podatke.

Dodatak, 10. 10. 2018.: Microsoft je sinoć objavio da je problem riješen. Nastavljena je distribucija Updatea, a korisnicima koju su pogođeni problemom (kojih je, kako tvrdi Microsoft, vrlo malo) savjetuje se da kontaktiraju Microsoft koji će im pomoći vratiti izgubljene podatke.

Dodatak, 22. 10. 2018.: Otkriven je još jedan problem, sa Zip datotekama, opisan ovdje. Microsoft ga je navodno već ispravio; problem će nestati kad izađe nova verzija Updatea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.