Mozilla Firefox jedan je od preglednika koji, premda nije najsigurniji na svijetu, i dalje više od svih zagovara privatnost i sigurnost svojih korisnika. Ovom hvale vrijednom nastojanju doprinosi i najnovija nadogradnja koja u popularni preglednik uvodi niz sigurnosnih mjera.

Nova značajka nosi ime Firefox Monitor, a riječ je o Mozillinoj ‘maskici’ za popularnu stranicu Have I Been Pwned. Tamo, naime, možete upisati svoju e-mail adresu i provjeriti je li ona ikad završila u rukama hakera.

Razlozi ovoga mogu biti brojni – za početak, uzročnik možete biti vi jer ste ostavljali e-mail tamo gdje mu nije mjesto, a moguće je i da su hakeri napali stranicu na kojoj ste se registrirali, pa ste završili u masivnoj bazi pokradenih privatnih informacija. U svakom slučaju, ako se ekran zacrveni, vrijeme je za par izmjena lozinki.

Ono što želimo reći je da, voljeli vi Mozillu ili ne, definitivno trebate posjetiti Have I Been Pwned. Riječ je o vrlo korisnoj stranici koja, zahvaljujući poznatom pregledniku, svoj učinkoviti uvid u osobnu privatnost može od nedavno ponuditi većem broju ljudi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.