Google je danas predstavio treću generaciju svojih hardverskih proizvoda za široke narodne mase. Riječ je o tri uređaja: mobitelu Pixel 3 (XL), tabletu Pixel Slate i kontroleru umreženog doma Google Home Hub.

Najnovija mobilna uzdanica iz pretraživačkog diva nastavlja etabliranje Googlea i Chromea kao ekskluzivnog ekosustava. Opremljeni najnovijim softverskim značajkama i prošlogodišnjim procesorom, Google Pixel 3 i Google Pixel 3 XL koncentriraju se na ono po čemu su njihovi prethodnici bili najpoznatiji: fotografiji.

Dva uređaja dijagonale 5,5 i 6,3″ u najnovijoj generaciji koriste ono što su prošle godine ismijavali, a to je frontalni senzor (u narodu poznat kao zub) s nekoliko objektiva koji uređaju daje nesmiljene selfie mogućnosti. Stražnja kamera koristi jedan objektiv u kombinaciji sa naprednim softverom koji vaše fotografske zločine pretvara u kandidate za sljedeći broj National Geographica.

Google Pixel 3 i Google Pixel 3 XL uređaji su visoke klase, a njihove cijene to direktno potvrđuju. Startna verzija Pixela 3 u SAD-u će vas koštati 799 dolara, dok će luksuzniji Pixel 3 XL koštati 899. Oba uređaja odlikuju se čistim Material dizajnom te dolaze sa nizom zgodnih dodataka koje će ostali Androidi dobiti tek kroz idućih par mjeseci.

Novi modeli imaju čitav niz značajki, od kojih ćemo ovom prigodom naglasiti samo par zanimljivijih: gašenje zvuka poklapanjem uređaja licem prema dolje, snimanje fotografija glasovnom naredbom, poboljšani selfie, hardverska zaštita od malwarea te možda i najprivlačniji novitet: kamera napravljena za fantastične noćne snimke.

Uređaje je moguće prednaručiti u SAD-u i još 12 zemalja među kojima su Njemačka i Italija, a dolazak u naše brdovite krajeve još nije najavljen.

Google Pixel Slate
Google Pixel Slate

Drugi novi uređaj je tablet Google Pixel Slate, s tim da Google upadljivo izbjegava riječ ‘tablet’ – radije ga naziva Slate. Kako god ga zvali, taj će se uređaj moći kupiti u SAD-u, Kanadi i UK tek krajem godine, po početnoj cijeni od 599 $ (plus 199 dolara za tipkovnicu, odnosno 99 za olovku).

Riječ je o nedvojbeno atraktivnoj spravici s 12,3″ ekranom novog tipa Molecular Display maksimalne oštrine (293 piksela po inču), okruženim minimalnim okvirom sa zaobljenim rubovima i prekrivenim zakrivljenim 2.5D staklom. Tu su i ambiciozni prednji stereo zvučnici, algoritamski podešeni (štogod to točno značilo), kamere od 8 megapiksela sprijeda i straga (s tim da je sprijeda još jedna širokokutna za poboljšani fokus) i baterija koja će izdržati 12 sati ‘miksane’ upotrebe. Sve skupa pogoni Chrome OS.

Treći, i nama najmanje zanimljiv uređaj – jer, tko zna hoćemo li ga ikad vidjeti na našem tržištu – je Google Home Hub, kojem je glavna funkcija kontrola pametnih stvari u e-domu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.