Što očekujemo od pametne narukvice? Više stvari: da nam prikaže informacije o našem zdravlju, vježbanju, ali isto tako i podatke s mobitela (pozivi, poruke) i „obične“ stvari kao što je sat, alarm…

Ova narukvica podržava sve to, uz još par neočekivanih bonusa. Krenimo redom…

Što se tiče zdravlja, G6 je opremljen senzorima koji mjere otkucaju srca i krvni pritisak, a izmjerit će i prijeđenu udaljenost, korake, potrošene kalorije… Narukvica će znati kada vježbate a kada sjedite, i automatski će vas podsjetiti da je vrijeme da se ustanete i razgibate. Isto tako vas može podsjetiti da je vrijeme da popijete čašu vode!

Narukvica će marljivo raditi svoj posao čak i dok spavate: tada će mjeriti koliko vremena provodite čvrsto spavajući, lagano drijemajući i negdje između… te probuditi vas kada dođe vrijeme za to. Vibracija se može iskoristiti i za podsjetnike tijekom dana, a snaga joj se može podesiti.

Još nismo ni spomenuli mobitel, ali naravno da je čitav niz funkcija ovog gadgeta vezan uz smartfon. Povezat će se preko Bluetootha 4.0 s Androidom (4.4 ili noviji) ili iPhoneom (iOS 7.1 ili noviji). Nakon toga, više nećete propustiti važan poziv ili obavijest – što je ogromna prednost svima koji rade u bučnoj sredini, kao i motoristima, sportašima i rekreativcima. A nema ni opasnosti da zagubite mobitel, jer narukvica će se oglasiti vibracijom kada se mobitel udalji od vas.

Veza je dvosmjerna, što znači da ćete na ekranu mobitela moći pregledati čitav niz informacija koje na manjem ekranu narukvice ipak nisu tako pregledne: primjerice, detaljnu statistiku o vježbanju i sportskim aktivnostima.

Ekran veličine 0,96″ je tipa IPS, vidljiv i pod kutom od 178° a baterija od 105 mAh napunit će se za sat vremena, nakon čega će izdržati tjedan dana rada, ili čak 21 dan na stand-by.

Još jedna dobra vijest je da je narukvica posve nepromočiva, po standardu IP67 koji jamči i otpornost na prašinu. Proizvođač jamči da će izdržati i druge izazove, poput znoja, sapuna, kozmetike, korozije… Izdržat će i ekstremnije temperature od njenog vlasnika: od -10 do 50° C.

Uza sve to, cijena od 419,93 kune, po kojoj ju nudi Top izbor.hr doista djeluje umjereno, zar ne?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.