Već smo par puta pisali o tome kako podijeliti vašu lokaciju s drugim (biranim) osobama, preko Google Karata ili konkurentskih aplikacija. Cijeli je taj postupak bio jednostavniji ranije – kada su Google Karte koristile opciju Latitude koja je zatim prebačena u nesretni Google Plus da bi se korisnici natjerali da krenu koristiti tu nepopularnu uslugu. Srećom, Google+ je nedavno neslavno propao, pa se opcije dijeljenja lokacije vraćaju u Google Maps.

Prošlog je vikenda Google objavio novu verziju koja uvodi novu, jednostavnu i praktičniju mogućnost dijeljenja. Riječ je o znatno poboljšanoj i praktičnijoj opciji koja je već postojala u Google Kartama za Android, a sada se nudi i  za iOS uređaje (iPhone i iPad).

Sve što trebate napraviti nakon što pokrenete navigaciju jest kliknuti na ˄ i odabrati najgornju opciju: Podijeli tijek putovanja (Share trip progress ako koristite mobitel na engleskom) te zatim odaberete osobu s kojom ćete podijeliti tijek svog puta i medij preko kojeg ćete dijeliti tu aplikaciju. Kod (prvih par) osoba, u uglu pored njihove slike će se možda pojaviti ikona Google Karata: kada odaberete tu mogućnost, te će osobe moći u Google Kartama na svom mobitelu pratiti gdje se svi nalazite – uživo. Alternativno, možete odabrati neki drugi načina da podijelite svoju lokaciju s njima: primjerice, preko Facebook Messengera, WhatsAppa ili čak preko običnih SMS poruka – tada vas neće moći pratiti baš u svakom trenutku, ali ćete ih bombardirati porukama o svojoj lokaciji.

Sjajna je stvar to što će dijeljenje lokacije automatski prestati čim stignete na cilj. Jednostavno i praktično, zar ne?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.