Američki mediji prenose kako je šef Facebooka naredio svojim direktorima da koriste samo Android mobitele i tako praktički zabranio iPhone u svojoj kompaniji!

To je vrhunac višemjesečnih trzavica između Facebooka i Applea, koje nerijetko završe i u javnom prostoru.

Naime, direktor Applea Tim Cook redovito zagovara zaštitu privatnih podataka i ne ustručava se na tom polju kritizirati Facebook koji se našao u središtu skandala oko širenja lažnih vijesti i utjecaja na američke izbore.

– Ne petljamo se u živote korisnika. Privatnost je za nas ljudsko pravo i građanska sloboda – izjavio je Tim Cook u razgovoru za američku TV mrežu MSNBC. A ranije ove godine kada su ga upitali što bi učinio da je on Mark Zuckerberg i da upravlja Facebookom, Cook je lakonski odgovorio: Ja se ne bih našao u takvoj situaciji.

Čini se da sve te kritike osobno pogodile Zuckerberga pa se odlučio na osvetu. No, američki portal Mashable piše da Mark nije stao samo na zabrani iPhonea svojim zaposlenicima. Navodno je Facebook unajmio PR agenciju koja je tijekom ove godine pisala negativne članke o Appleu! Kako god se ovaj sukob raspleo jedno je sigurno, Facebooku definitivno ne treba još jedna afera o lažnim vijestima. A ni Apple se unatoč odličnoj zaradi, ne može pohvaliti da im prodaja mobitela raste…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.