Gotovo istodobno, Google i Apple objavili su dobitnike redovitih godišnjih izbora za najbolje aplikacije.

Dobitnik glavne nagrade za iPhone aplikacije je Procreate Pocket, kojeg sam autor opisuje kao „najmoćniju aplikaciju za skiciranje, slikanje i ilustriranje ikad napravljenu za iPhone“. U kategoriji aplikacija za iPad pobijedila je Froggipedia, AR aplikacija koja nas upoznaje sa – žabama.

Najbolje igre su Donut County (iPhone) i Gorogoa (iPad) a zanimljivo je da su dodijeljene i nagrade za trend među aplikacijama. Slavodobitnik su aplikacije za samopomoć (self-care) a među igrama nagrađene su one u stilu Battle Royale.

Dan kasnije pobjednike je objavio i Google, odnosno njegova Play trgovina. Njegov je izbor detaljniji: i igre i aplikacije dobile su po pet pobjednika u četiri kategorije. Ukupan pobjednik u kategoriji igara je PUBG – koji je, zanimljivo, također Battle Royale naslov – a među aplikacijama glavni pobjednik je Drops: Learn 31 new languages koji, kako naslov otkriva, omogućuje da bez puno gnjavaže naučite najpotrebnije riječi i fraze sa svjetskih jezika (među kojima nije i hrvatski).

U spomenute četiri kategorije aplikacija među pet ravnopravnih pobjednika prvi su na redu (vjerojatno ne slučajno!) video urednik Vimage među najzabavnijim aplikacijama, Mimo: Learn to Code među edukativnim aplikacijama, Otter Voice Notes među uslužnima te aplikacija za upoznavanje novih (dopisnih) prijatelja Slowly u kategoriji skrivenih dragulja.

2 Komentari

  1. Super mi je aplikacija i File Manager koju sam skinuo sa Huawei AppGalleryja. S File Managerom vrlo je lako upravljati datotekama na uredjaju, super aplikacija

  2. Od AR aplikacija skinula sam Devar preko Huawei AppGallerya. Aplikacija je super, pogotovo za djecu, gdje preko kamere mogu vidjeti dinosaure ili sunčev sustav.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.