Dosta vam je smartfona? Nine koristite ga? A biste li pristali prestati koristiti ga – za godišnju plaću od sto tisuća dolara?

Coca-Cola Company, poznata po originalnom marketingu, raspisala je originalan nagradni natječaj: tko izdrži godinu dana bez smartfona – osvojit će navedenu sumu. Ali prije nego što se prijavite, moramo reći da natječaj nije otvoren za nas koji nismo američki državljani…

Za natječaj koji je raspisao Coca-Colin brend Vitaminwater morate se najprije kvalificirati tako da na Twitteru ili Instagramu (na smartfonu?) napišete kako kanite provesti tu godinu bez smartfona. Na natječaj će se kvalificirati autori najzabavnijih i najuvjerljivijih komentara – a njih već ima: tako jedan muškarac obećava da će godinu bez smartfona provesti tako što će svaki dan pisati ljubavno pismo svojoj ženi. Drugi tvrde kako će se više posjetiti svojoj djeci, umjesto da vrijeme provode uz smartfon.

U pravilima se kaže da će po isteku godine natjecatelji biti provjereni detektorom laži jesu li taknuli smartfon. Da ne bi bili zakinuti u komunikaciji, Vitaminwater će im dodijeliti „glupi“ mobitel, proizveden prije 1996., kojim će moći (samo)razgovarati. Natjecatelji će smjeti koristiti računala (možete li zamisliti svoj radni dan (i) bez njih?), ali ne i tablete.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.