Od ovog vikenda, još je jedna high-tech internacionalna usluga dostupna u Zagrebu. Nakon usluga za jeftiniju vožnju (Uber, Taxify), dijeljenje troškova prijevoza (BlaBlaCar) ili kupnju karata (domaći Vollo), imamo i prvu internacionalnu uslugu za dostavu hrane: Wolt.

Wolt dostavlja hranu naručenu iz nekog od tridesetak zagrebačkih restorana, među kojima su i neki vrlo popularni. Loša vijest je da (zasad) možete naručiti hranu samo u širi centar Zagreba, oko četiri kilometra od centra – označeno na donjoj slici:

Dobra vijest je da su cijene umjerene; nije baš na prvi pogled jasno koliko točno naplaćuje Wolt za dostavu, ali pregledom cijena i usporedbom s njihovom cijenom u samom restoranu – nemamo dojam da Wolt puno dodaje.

Cijena minimalne narudžbe je 60 kuna.

Još bolja vijest je da Wolt zasad (vjerojatno ne dugo!) časti sve nove kupce: prilikom narudžbe u aplikaciji unesite kod IDEMONAWOLT i dobit ćete 30 kn popusta.

Aplikacije su dostupne za Android i iOS, a glavna im je fora da odmah nakon narudžbe možete pratiti gdje se točno nalazi jelo koje putuje prema vama.

Wolt je inače švedska tvrtka čija je usluga već dostupna u 12 europskih zemalja. Valjda im Hrvatska neće biti nesretna trinaesta…

Kako piše Bug, u 2019. će u Hrvatsku stići dva konkurentska međunarodna servisa za gradsku dostavu hrane: Uber Eats i Glovo.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.