Google je dobio dozvolu američkog regulatornog tijela (FCC) za novi senzor koji bilježi pokrete prstima velikom brzinom i preciznošću i prenosi ih elektroničkim uređajima, javlja Reuters.

Drugim riječima, taj novi senzor omogućuje da upravljate uređajima jednako precizno kao daljinski upravljač, touchscreen ili miš – ali ništa ne morate imati u ruci. Dovoljno je da pomaknete prstom kako bi upravljali onim što se događa na ekranu – mobitela, računala, televizora, pametnog sata ili nekog petog gadgeta.

Google je pokrenuo projekt Soli još 2015. godine, i već neko vrijeme nismo čuli za njega – ali, kako se pokazalo, ne zato što je zamro rad na naprednom projektu ili zbog tehnoloških poteškoća, već zato što se, kako piše Reuters, Google usuglašavao s Facebookom oko zajedničkih standarda: na kojim će frekvencijama raditi nova tehnologija i kojim snagom. Na koncu su odabrani standardi koje je postavila organizacija za standarde Europske unije (ETSI) a njih je sada prihvatio i američki FCC.

Kako radi Soli – možete vidjeti na donjem videu, koji je već zabilježio pet milijuna pregleda, a digitalno.hr će vas dakako obavijestiti kada se pojave pri proizvodi s novom tehnologijom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.