Kalifornijska tvrtka Matrix privukla je golemu pozornost – pa i kultno sljedbeništvo – svojim „pametnim“ ručnim satom PowerWatch kojeg ne morate spojiti na napajanje da bi ga punili: puni se sam, toplinom tijela. Pišući o njemu, zaključili smo da nije najpametniji od pametnih satova, ali smo i prenijeli najavu kako će slijedeći model ponuditi prikaz notifikacija s mobitela, GPS, monitor otkucaja srca, zaslon u boji…

Novi model je sada predstavljen: to je PowerWatch 2. Nudi sve najavljeno i još cijeli niz noviteta, a ‘trik’ je u tome što dodaje još jedan izvor napajanja – sunčevu energiju. To znači da ga još uvijek ne morate nikad napajati. Naravno, pošto je to „pametan“ uređaj, znat će vam uvijek pokazati koliko je pun i treba li mu sunca – ili treba uštedjeti malko energije (privremenim) gašenjem ekrana koji je inače uvijek uključen.

PowerWatch 2 ne može koristiti aplikacije za Apple Watch ili Android satove, ali može se sinkronizirati sa smartfonima i pokupiti dio podataka s njih, uključujući one koje nudi Apple HomeKit ili Google Fit: za praćenje vježbanja, plivanja, trekkinga i izleta u prirodu. K tome, novi je model otvoren za softver nezavisnih proizvođača.

Kao i stari model, novi sat Matrixa je postigao golemi crowdfunding uspjeh: trebalo mu je svega tri sata da dosegne traženih sto tisuća dolara na Indiegogo kampanji, preko koje se još uvijek nudi za 199 dolara (+ 15$ poštarine do naših krajeva). Na tržište stiže u lipnju, kada će za njega trebati platiti  paprena 499 dolara. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.