Mnogi su pokušavali, no nitko baš nije u potpunosti uspio. Može li tehnologija pomoći u zaustavljanju – hrkanja? Philips je u Las Vegas na sajam CES donio uređaj koji bi trebao učiniti baš to – spriječiti vas da hrčete. Smart Sleep Snoring Relief Band je zapravo pojas kojeg stavite oko prsa. Unutra je diskretni senzor koji prati vaše spavanje, uključujući i kretanje tijela dok spavate.

Trebao bi raditi ovako: ako se u snu okrenete na leđa, što je pozicija koja pogoduje i pojačava hrkanje, ovaj senzor bi vas trebao potaknuti da se (dok još spavate) okrenete na stranu.

Philips nije baš objasnio kako ostvaruje to ‘poticanje’, ali iz te kompanije tvrde da se radi o prirodnoj, ugodnoj, nenapadnoj i učinkovitoj mjeri.

Već godina se Philips profilira kao proizvođač opreme za zdravlje, kozmetiku i ugodnije življenje. Poznate su i hvaljene Philipsove pametne četkice, svjetlosni depilatori nove generacije, inovativni i vrlo kvalitetni svestrani brijači… Predstavljao je Philips i niz uređaja za kvalitetniji san, uključujući i medicinske aparature za pomaganje s problemom apneje i poremećaja u disanju tijekom spavanja, no, prvi put je predstavio ovako jednostavan uređaj s ciljem stopiranja hrkanja.

Ukoliko bude učinkovit, ovaj bi uređaj mogao biti jedan od hitova ovogodišnjeg CES-a, ali i zanimljiv rođendanski poklon mnogi parova…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.