Tajvanski D-Link, jedan od vodećih svjetskih proizvođača mrežne opreme, predstavio je na sajmu CES 2019 u Las Vegasu cijeli niz novih proizvoda među kojima je najviše pozornosti – i nagradu za inovacije – dobio ovaj proizvod nemaštovitog naziva DWR-2010.

Riječ je o gatewayu koji se spaja na 5G mrežu da bi kreirao kućni Wi-Fi. D-Link obećava jednostavno podešavanje, a sve što vam treba da bi ga upogonili jest mrežna utičnica i SIM kartica (i 5G signal, dakako).

Nakon toga, veza s internetom je daleko brža: do 3 Gbps, što je „40 puta brže od prosječne broadband veze u SAD-u“, kako kažu u D-Linku (nećemo ni pokušati izračunati koliko je to brže od hrvatskog prosjeka). Poanata je u tome da je to rješenje brže i od optičke veze (koja je, usput budi rečeno, rijetko gdje dostupna) te jeftinije – i za korisnika i za operatera, jednom kada postavi 5G odašiljače.

D-Link DWR je namijenjen operaterima, koji će ga moći nabaviti u drugoj polovici godine, po cijeni koja još nije objavljena.

Od ostalih novih proizvoda na sajmu, pozornost je privukao i Wi-Fi Water Sensor koji će vas obavijestiti ako detektira kapanje vode. Radi na baterije pa je dovoljno pričvrstiti ga uza zid – ispod bojlera, slivnika, cijevi ili bilo gdje gdje ne želite curenje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.