Google se na sajmu CES u Las Vegasu pohvalio da će njegov digitalni pametni pomoćnik Google Assistant operirati na milijardu uređaja do kraja siječnja ove godine. To uključuje smartfone, pametne zvučnike i uređaje u domu.

Google Assistant je doživio i ugrađivanje u Samsungove smart televizore, ali i u Android i ostale Smart TV-e brendova Sony, Hisense, Philips, TCL, Skyworth, Xiaomi, Changhong, JVC i Toshiba. Sljedeći na redu su automobili…

U međuvremenu tom su digitalnom pomoćniku dodane i neke nove značajke koje pomažu korisnicima kada su na putovanju.

Već ranije ste preko tog servisa mogli pratiti nadolazeće letove (ako ste podatke o letovima dobili na svoj Gmail račun), situaciju o statusu leta i slično. Sada je Google otišao i korak dalje i najavljuje da ćete uskoro moći i cijeli proces online check-ina i dobivanja ukrcajne karte obaviti preko Google Assistanta.

Usluga je prvo najavljena za američko tržište i to za početak samo za letove preko kompanije United Airlines, a nakon toga će uslijediti proširenje.

Evo kako bi trebala funkcionirati: potrebno je imati podatke o letu na Gmailu, a za dalje će sve brinuti Assistant. Poslat će vam obavijest na mobitel kako bi vas podsjetio da se bliži vrijeme check-ina. Također, možete izreći uputu Hey Google, check in to my flight (‘Hej Google, čekiraj me na moj let’) i sustav će za vas odraditi proces čekiranja. Najbolja je stvar da pritom ne morate ni imati potvrdnu šifru za let (confirmation number) jer će taj podatak Google uzeti iz ranije poslanih podataka. Ukrcajnu kartu potom možete pregledati unutar Google Pay servisa. Ili još lakše: iskoristiti glasovnu naredbu Hey Google, show me my boarding pass (‘Hej Google, pokaži mi moju ukrcajnu kartu’).  

Ovo će doista biti koristan iskorak i pomoć korisnicima, pogotovo onima koji češće putuju.

Istovremeno Google radi na partnerstvu s hotelima i turističkim agencijama kako bi pojednostavio i ubrzao rezerviranje smještaja. U pregovorima su i kompanije poput InterContinental grupe hotela, AccorHotels, Choice Hotels, Expedia, Priceline, Mirai i Travelclick.

A kada ste već na putu u stranoj zemlji, moglo bi vam biti korisno što Google Assistant u svom prevoditeljskom režimu rada sada podržava i uživo prevođenje kada dvije osobe razgovaraju različitim jezicima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.