Lenovo je na sajmu CES 2019 predstavio čitav niz novih uređaja kojima je zajedničko što nude „pametne“ funkcionalnosti.

Na tom poduljem spisku noviteta Lenovo je na prvo mjesto stavio – a o njemu su mediji najviše i pisali – budilicu. Lenovo Smart Clock (80 dolara od travnja, nije objavljeno kada će u Europu i pošto) je budilica koja će vam u spavaćoj sobi puštati glazbu, servirati vijesti i vremensku prognozu… a sve skupa uz „inteligentne“ mogućnosti za koje je zadužen Google Assistant. Zanimljivo je da uređaj ima jednu jedinu tipku, a ona služi za stišavanje – ali ne zvuka nego mikrofona: da budete sigurni da vas Google (Assistant) ne sluša. Praktično za spavaću sobu, ako ne spavate sami…

Lenovo Smart Tab P10

Lenovo Smart Tab je linija uređaja koje također pogoni virtualni asistent – ali konkurentski: Amazon Alexa. Taj uređaj možete koristiti kao svaki drugi Android tablet, ali kada ga umetnete u stalak (smart dock) može se iskoristiti kao kućni asistent: za gledanje filmova, slušanje glazbe, prikaz informacija s interneta (primjerice recepata – u kuhinji), igranje igara u dječjoj sobi… Cijene su umjerene: 200 odnosno 300 dolara, ali pitanje je hoćemo li Smart Tab vidjeti na našem tržištu, gdje Alexa nije službeno dostupna.

Lenovo Yoga S940

Novi modeli Yoga također su opremljeni „pametnim“ mogućnostima (u vlastitoj režiji Lenova). Tako će Yoga S940 automatski zaključati prikaz na ekranu onoga trenutka kada okrenete glavu od njega, kako bi zaštitili vaše podatke od znatiželjnika. Čak će vas upozoriti i ako vam netko pokušava pregledati što je na zaslonu vireći preko vašeg ramena. Nova Yoga S940 ujedno je i prvo prijenosno računalo na svijetu s Contour staklom (koje se na smartfonima obično naziva 2.5D staklom) koje se oblaže oko okvira te tako pridonosi modernom tankom dizajnu poput oštrica tankih okvira.

Lenovo Yoga A940

Yoga A940 je namijenjena kreativcima, kreatorima digitalnih sadržaja koji će iskoristiti 27-inčni 4K IPS ekran kao platno. Rotirajući zglob će omogućiti da ga postavite u idealan položaj a Lenovo Precision Dial će dizajnerima olakšati fino uređivanje sadržaja za dizajnere. (Ako vam sve skupa zvuči poznato: da, A940 u dlaku parira Microsoft Surfaceu 2).

Lenovo Yoga C730

Treća nova Yoga, C730, izgleda kao klasični laptop ali također je dva-u-jedan uređaj, s AMOLED zaslonom 4K razlučivosti, koje emitira drugačije plavo svjetlo – kakvo ne škodi očima po noći.

Yoga Mouse with Laser Presenter

Tu je još jedna zanimljiva Yoga, no ne računalo nego – miš. Yoga Mouse with Laser Presenter se jednim pokretom pretvara iz ergonomskog miša u laserski pokazivač.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Konačno, predstavljena je i nova generacija prijenosnog računala ThinkPad X1. Novi modeli su još tanji i lakši od vitkih, laganih prethodnika a iznutra su nadograđeni procesorima nove generacije (uključujući one za bežičnu mrežu, sada bržu), naprednijim sigurnosnim hardverom (ThinkPad PrivacyGuard i brži Match-on-Chip čitač otiska prsta) i boljim zvukom (Dolby Atmos audio sustav, četiri ugrađena mikrofona). ThinkPad X1 Carbon doživio je tako sedmu generaciju, a ThinkPad X1 Yoga četvrtu generaciju, te potpuno aluminijsko kućište.

Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker

Među dodacima nam je zapao za oko jedan kojem je također kućište napravljeno isključivo od aluminija: to je Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker, najtanji Bluetooth zvučnik na svijetu; u boku mjeri svega 11 milimetara. Liniju ne kvare ni tipke: klasične bi stršale, pa su sve osjetljive na dodir. Četiri zvučnika nude 360° zvuk, a uz Bluetooth 5.0 za spajanje su tu i NFC te USB-C. Konačno, tu je i brzo punjenje baterije te IPX2 certifikat koji jamči otpornost na prskanje vodom. U prodaju stiže u travnju na američko tržište, po cijeni od 150 dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.