“Smartfoni naslućuju dolazak Antikrista!” Rečenica je koju je na državnoj televiziji Rusija-1 izrekao patrijarh Kiril, čelnik Ruske pravoslavne crkve. Učinio je to povodom pravoslavnog Božića, ali i samo nekoliko dana nakon što se Ukrajinska pravoslavna crkva odcijepila od ruske.

Patrijarh Kiril tvrdi da Ruska pravoslavna crkva nije protiv tehnološkog napretka, nego protiv sustava koji cilja kontrolirati nečiji identitet.

“Svaki puta kada koristite svoj gadget, netko može otkriti točno gdje se nalazite, koji su vam interesi i čega se točno bojite. I to bez obzira jeste li uključili lokacijske usluge. Ako već ne danas, onda sutra, takve metode i tehnologija će nekome omogućiti korištenje takvih informacija”, pojasnio je razloge svoje ocjene.

Također je pojasnio što ili koga smatra Antikristom.

“Možete li zamisliti kolika bi snaga bila koncentrirana u rukama onog tko prikupi znanja o tome što se događa u svijetu. Takva kontrola s jednog mjesta naslućuje dolazak Antikrista. Antikrist je osoba koja će biti na čelu interneta, kontrolirajući cijelo čovječanstvo”, zaključio je patrijarh Kiril.

Prema navodima nekim američkih medija poput Business Insidera, Kirilove izjave naišle su na čuđenje Rusa na internetu, a neki su ga i ismijavali. Jedan korisnik je pronašao fotografiju na kojoj patrijarh Kiril pozira za selfie.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.