Fossil Group objavio je večeras (po našem vremenu) da za 40 milijuna dolara prodaje Googleu intelektualno vlasništvo smartwatch tehnologije.

U sklopu dogovora, Google će preuzeti ne samo intelektualno vlasništvo nego i dio ima koji radi na istraživanju i razvoju – premda nije jasno koliki dio tima: Fossil navodi samo da će ih zadržati više od 200.

Fossil Group, koji drži 14 brendova (e)satova, jedan je od najvjernijih partnera Googlea u razvoju i ponudi e-satova. Nije poznato koliki dio prihoda ostvaruje od e-satova, no Fossil je objavio da prihodi od tog dijela ponude rastu puno brže od onih koje ostvaruje prodaja klasičnih satova.

Koji je pravi razlog transakcije – ima li Fossil neku revolucionarnu novu tehnologiju koja će Googleu pomoći da dostigne Apple Watch – možemo samo nagađati.

U prvim reakcijama, nezavisni mediji uglavnom iznose dva nagađanja: da će Google iskoristiti transakciju kako bi softverski poboljšao svoj Wear OS, ili da će iskoristiti tehnologiju i ljudstvo da bi razvio vlastiti „pametni“ sat – slično kako je iskoristio akviziciju dijela HTC-a da bi usavršio modele vlastitog brenda Pixel.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.